Haaptmenü opmaachen

Wikipedia β

De Lionel „Hamp“ Hampton, gebuer den 20. Abrëll 1908 zu Louisville, am Kentucky, a gestuerwen den 31. August 2002 zu New York, war en US-amerikaneschen Jazzmuseker.

Lionel Hampton
Lionelhampton.jpg
Pseudonym Хэмп, Безумный Лайонел
Gebuer 20. Abrëll 1908
Gestuerwen 31. August 2002
New York City
Doudesursaach Häerzschwächt
Nationalitéit USA
Aktivitéit Dirigent, Saxophonist, Komponist, Jazzmuseker, Schauspiller, Perkussionist, Pianist
Partei Republican Party
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien ass bekannt als Bandleader, Jazzperkussionist a Virtuos um Vibraphon. Den Hampton zielt haut zu de berühmtsten Jazzmuseker; mat villen anenern, wéi dem Benny Goodman, dem Charlie Parker oder dem Quincy Jones, huet hien zesummegeschafft.

1930 huet hie seng éischt Placke mam Louis Armstrong opgeholl, op deenen e Vibraphon gespillt huet. Hien huet de Vibraphon als jazzinstrument populär gemaach. Wann e Piano gespillt huet, huet en dat mat zwéi Fangere gemaach, sou wéi wann e Vibraphon spille géf. 1934 huet de Lionel Hampton seng eege Band op d'Bee gestallt, huet dunn awer fir véier Joer am Benny Goodman sengem Quartett gespillt, eng vun den éischte Bands, déi net segregéiert waren.

1940 huet hien nees eng eegen Tourneeband gegrënnt. A sengem Ensembel hu Leit gespillt wéi den Illinois Jacquet, Dexter Gordon, Ernie Royal, Jack McVea, Charles Mingus, Monk Montgomery, Wes Montgomery, Quincy Jones, Benny Golson, Fats Navarro, Kenny Dorham, Clifford Brown, Dinah Washington, Betty Carter, Joe Williams, Arnett Cobb, Earl Bostic, Art Farmer oder Clark Terry.

Diskographie (Auswiel)Änneren

  • 1945: All-American Award Concert at Carnegie Hall [live], Decca
  • 1947: Lionel Hampton with the Just Jazz All Stars [live], GNP
  • 1947: The original stardust, Decca
  • 1950: Moonglow, Decca
  • 1951: The Blues ain't news to me, Verve
  • 1953: The King of the vibes, Clef
  • 1953: The Lionel Hampton Quartet, Clef
  • 1953: Rockin' and Groovin' , Blue Note
  • 1954: Hamp's big four, Clef
  • 1954: Swingin' with Hamp, Clef
  • 1954: Hot Mallets, RCA
  • 1955: Hamp and Getz, Verve
  • 1955: The Tatum Group Masterpieces Vol. 5, Pablo
  • 1956: Hamp in Hi Fi, Harmony
  • 1967: Newport uproar, RCA
  • 1978: As time goes by, Sonet
  • 1982: Lionel Hampton introduces Axel Zwingenberger in the Boogie Woogie Album, Vagabond
  • 1983: Air mail special, Clef
  • 2001: Ring dem vibes, Verve

Kompilatioun:

  • The Complete Lionel Hampton Victor Sessions 1937–1941 – (Mosaic– 2007) – 5 CDen.

LiteraturÄnneren

  • Lionel Hampton, James Haskins: Hamp - an Autobiography, Amistad 1999.
  • Lionel Hampton's Music-Show in der Ausstellungshalle. Revue N°2 vum 11.Januar 1958 S. 21

Um SpaweckÄnneren

Commons: Lionel Hampton – Biller, Videoen oder Audiodateien