Haaptmenü opmaachen

KAA Gent (Foussballveräin)

Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.
AA Gent
Offiziellen Numm: Koninklijke Atletiek
Associatie Gent
Spëtznumm: Buffalo's
Veräinsfaarwen: Blo a Wäiss
Grënnung: 1900
Stadion: Ghelamco Arena
(Arteveldestadion)
Plazen: 20 000
President: Ivan De Witte
Trainer: Jess Thorup
Liga: Jupiler Pro League
2018/19 Nationaldivisioun, 5. Plaz
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Éischt Uniform
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Zweet Uniform
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotfarben
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Trikotsfaarwen
Ersatzuniform

D'Foussballequipe vum KAA Gent mam Offiziellen Numm Koninklijke Atletiek Associatie Gent Zu Lëtzebuerg besser als La Gantoise bekannt, ass eng Foussballequipe aus der ieweschter belscher Divisioun, der Jupiler Pro League.

De Foussballsveräin spillt seng Heemmatcher an der Ghelamco Arena.

GeschichtÄnneren

  00Dëst Kapitel ass nach eidel oder onvollstänneg. Hëlleft w.e.g. mat, fir et ze komplettéieren.

Equipe Saison 2019/2020Änneren

  00Dëst Kapitel ass nach eidel oder onvollstänneg. Hëlleft w.e.g. mat, fir et ze komplettéieren.

PalmarèsÄnneren

  • 1954: Gewënner vum Trofee Jules Pappaert
  • 1955: Belsche Vizechampion
  • 1964: Belsche Coupegewënner
  • 1984: Belsche Coupegewënner a Finalist am Supercup
  • 2008: Coupefinalist
  • 2010: Belsche Vizechampion, Coupegewënner a Finalist am Supercup
  • 2015: Belsche Champion a Gewënner vum Supercup
  • 2019: Coupefinalist

Um SpaweckÄnneren