Haaptmenü opmaachen

De Jean Igel oder Jengy Igel, gebuer den 13. Februar 1919 zu Hueschtert a gestuerwen den 11. Februar 1998 zu Rammeldang, war e lëtzebuergesche Vëlossportler.
Hien ass fir de Velo-Sport Dummeldeng gefuer an huet als ee vun de beschte Sprinter zu Lëtzebuerg gezielt. Ee vu sengen technesche Beroder, deen him eng grouss d'Zukunft virausgesot hat, war den Nicolas Frantz. Leider huet den Zweete Weltkrich eng Brems a senger sportlecher an enger méiglecher Profiscarrière bedeit. Hien huet Lëtzebuerg tëscht 1946 a 1950 véiermol bei de Cyclo-Cross Weltmeeschterschafte vertrueden.

Inhaltsverzeechnes

PalmarèsÄnneren

1938Änneren

1940Änneren

  • 1. bei den Nationale Wantermeeschterschaften

1941Änneren

  • 1. bei Rund um Luxemburg

1945Änneren

1946Änneren

1947Änneren

1948Änneren

1949Änneren

1950Änneren

1950Änneren

  • 17. op der Weltmeeschterschaft am Cyclo-Cross

Kuckt ochÄnneren