Haaptmenü opmaachen

De Jängy Schmit oder Jean Schmit, gebuer den 9. August 1931 zu Diddeleng [1] a gestuerwen den 28. Oktober 2010[2] zu Esch-Uelzecht, war e lëtzebuergesche Vëlossportler an Olympionik.

Jängy Schmit
Jean Schmit.jpg
Portrait vun 1954
Gebuer 9. August 1931
Diddeleng
Gestuerwen 28. Oktober 2010
Esch-Uelzecht
Nationalitéit Lëtzebuerg
Aktivitéit Vëlossportler
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien huet Lëtzebuerg op den Olympesche Summerspiller 1952 zu Helsinki vertrueden.[3]

De Jängy Schmit ass an de Joren 1953, 1954 a 1956 den Tour de France gefuer. Hien huet sech 1953 als 72. klasséiert. 1954 a 1956 huet en all Kéier an der 11. Etapp opginn.

AuszeechnungenÄnneren

PalmarèsÄnneren

1948Änneren

1950Änneren

1952Änneren

1953Änneren

1954Änneren

1955Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross

1956Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross
  • 8. op der Weltmeeschterschaft am Cyclo-Cross
  • Tour de France (opginn an der 11. Etapp)

1957Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross
  • 9. op der Weltmeeschterschaft am Cyclo-Cross

1958Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross
  • 7. op der Weltmeeschterschaft am Cyclo-Cross

1959Änneren

  • 5. op der Weltmeeschterschaft am Cyclo-Cross

1960Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross

1961Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross

1963Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross

1965Änneren

  • Lëtzebuerger Champion am Cyclo-Cross

Kuckt ochÄnneren

ReferenzenÄnneren