Haaptmenü opmaachen

Gregg Allman

amerikanesche Rockmuseker

De Gregory ("Gregg") Lenoir Allman, gebuer den 8. Dezember 1947 zu Nashville, am Tennessee, a gestuerwen de 27. Mee 2017 zu Savannah, an Georgia, war en US-amerikanesche Rockmuseker, Sänger a Lidderauteur.

Gregg Allman
Gregg Allman 1975.JPG
Gebuer 8. Dezember 1947
Nashville
Gestuerwen 27. Mee 2017
Savannah
Doudesursaach Liewerkriibs
Nationalitéit USA
Aktivitéit Sänger, Keyboarder, Gittarist, Schrëftsteller, Autobiograph, Pianist, Liddermécher
Famill
Bestuet mat Cher
Kanner Elijah Blue Allman
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hie gouf virun allem als Sänger vun der Allman Brothers Band bekannt, déi e mat sengem Brudder Duane gegrënnt hat.

Do dernieft huet hien awer och eng Solocarrière gemaach.

An den 1970er Jore war hie mat der Sängerin Cher bestuet.

DiscographieÄnneren

  • 1973: Laid Back
  • 1974: Gregg Allman Tour
  • 1977: Playin’up a Storm
  • 1977: Allman & Woman – Two the Hard Way (miat der Cher)
  • 1987: I’m no Angel
  • 1988: Just before the Bullets Fly
  • 1989: Greatest Hits
  • 1997: Searching for Simplicity
  • 1997: One More Try: An Anthology
  • 2001: The Gregg Allman Tour remastered
  • 2002: No Stranger to the Dark
  • 2002: 20th Century Masters: The Millennium Collection
  • 2011: Low Country Blues
  • 2014: All My Friends: Celebrating The Songs & Voice Of Gregg Allman (Doppel-CD/DVD-Set)
  • 2015: Live: Back To Macon, GA (Doppel-CD/DVD-Set)

Fir aner Placken, kuckt Allman Brothers.

LiteraturÄnneren

  • Gregg Allman (mit Alan Light), My Cross to Bear (Autobiographie), New York: William Morrow 2012, ISBN 978-0-06-211203-3

Um SpaweckÄnneren