Flèche wallonne féminine

De Plotto 2010 an der Côte de Ben-Ahin

D'Flèche wallonne féminine ass eng Vëloscourse fir Fraen déi zanter 1998 an der Belsch gefuer gëtt.

D'Hollännerin Marianne Vos hält de Rekord mat 5 Victoiren, dovunner 3 hannereneen, gefollegt vun der Brittin Nicole Cooke, der Italieenerin Fabiana Luperini an der Hollännerin Anna van der Breggen mat jee dräi Succèsen (Stand 2017).

Grad sou wéi d'Flèche wallonne fir d'Männer gëtt si vun der ASO organiséiert.

PalmarèsÄnneren

 JoerGewënnerZweetenDrëtten
1998  Fabiana Luperini  Pia Sundstedt  Catherine Marsal
1999  Hanka Kupfernagel  Edita Pučinskaitė  Cindy Pieters
2000  Geneviève Jeanson  Pia Sundstedt  Fany Lecourtois
2001  Fabiana Luperini  Anna Millward  Trixi Worrack
2002  Fabiana Luperini  Lyne Bessette  Priska Doppmann
2003  Nicole Cooke  Sue Palmer-Komar  Oenone Wood
2004  Sonia Huguet  Hanka Kupfernagel  Edita Pučinskaitė
2005  Nicole Cooke  Oenone Wood  Judith Arndt
2006  Nicole Cooke  Judith Arndt  Trixi Worrack
2007  Marianne Vos  Nicole Cooke  Judith Arndt
2008  Marianne Vos  Marta Bastianelli  Judith Arndt
2009  Marianne Vos  Emma Johansson  Claudia Häusler
2010  Emma Pooley  Nicole Cooke  Emma Johansson
2011  Marianne Vos  Emma Johansson  Judith Arndt
2012  Evelyn Stevens  Marianne Vos  Linda Villumsen
2013  Marianne Vos  Elisa Longo Borghini  Ashleigh Moolman
2014  Pauline Ferrand-Prévot  Lizzie Armitstead  Elisa Longo Borghini
2015  Anna van der Breggen  Annemiek van Vleuten  Megan Guarnier
2016  Anna van der Breggen  Evelyn Stevens  Megan Guarnier
2017  Anna van der Breggen  Lizzie Deignan  Katarzyna Niewiadoma
2018  Anna van der Breggen  Ashleigh Moolman  Megan Guarnier
2019  Anna van der Breggen  Annemiek van Vleuten  Annika Langvad
2020
left

Kuckt ochÄnneren

Liens externesÄnneren