Tour vun Norwegen (2011)

Le Tour vun Norwegen ass eng Vëloscourse déi zanter 2011 an Norwegen organiséiert gëtt. Se gehéiert zu der UCI Europe Tour, an der Kategorie 2.2. Se war dat éischt Joer op fir norwegesch professionell Kontinentalequippen (och wann et deen Ament keng gouf), fir soss Kontinentalequippen souwéi fir National- a Clubequippen. 2012 wiesselt den Tour an d'Kategorie 2.1. Vun do un ass en och op fir professionell Equippen (UCI-ProTeam) bis zu 50% vun den Equippen, professionell Kontinentalequippe vun alle Länner, Kontinental- an Nationalequippen. En Tour vun Norwegen gouf schonn eng Kéier tëscht 1983 an 1992 gefuer.

PalmarèsÄnneren

 JoerGewënnerZweetenDrëtten
2011  Wilco Kelderman  Daniel Foder  Vegard Robinson Bugge
2012  Edvald Boasson Hagen  Simon Clarke  Lars Petter Nordhaug
2013  Edvald Boasson Hagen  Sérgio Paulinho  Sondre Holst Enger
2014  Maciej Paterski  Marc de Maar  Bauke Mollema
2015  Jesper Hansen  Edvald Boasson Hagen  David López García
2016  Pieter Weening  Edvald Boasson Hagen  Sondre Holst Enger
2017  Edvald Boasson Hagen  Simon Gerrans  Pieter Weening
2018  Eduard Prades  Alexander Kamp Egested  Edvald Boasson Hagen
2019  Alexander Kristoff  Kristoffer Halvorsen  Edvald Boasson Hagen

Um SpaweckÄnneren