Musical note nicu bucule 01.svg Dëse Museksartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Robert Sylvester Kelly, gebuer den 8. Januar 1967, bekannt ënner sengem Pseudonym R. Kelly, ass en US-amerikanesche Sänger, Musekproduzent, Schauspiller, Dänzer an Textschreiwer am Beräich vu Popmusek a modernem R&B.

R. Kelly
Rkellytrappedinthecloset2007.jpg
Gebuertsnumm Robert Sylvester Kelly
Pseudonym R. Kelly
Gebuer 8. Januar 1967
Chicago
Nationalitéit USA
Aktivitéit Museksproduzent, Liddermécher, Komponist, Museker, Schauspiller, Sänger, Filmschauspiller, Basketballspiller, Rapper
Wikidata-logo-without-paddings.svg

DiskographieÄnneren

StudioalbumenÄnneren

  • 1992: Born into the 90's
  • 1993: 12 Play
  • 1995: R. Kelly
  • 1998: R.
  • 2000: TP-2.com
  • 2002: The Best of Both Worlds
  • 2003: Chocolate Factory
  • 2004: Happy People/U Saved Me
  • 2004: Unfinished Business
  • 2005: TP3.Reloaded
  • 2007: Double Up
  • 2009: Untitled
  • 2010: Love Letter
  • 2012: Write Me Back
  • 2013: Black Panties

FilmographieÄnneren

  • 2004: Fade to Black

Um SpaweckÄnneren

Commons: R. Kelly – Biller, Videoen oder Audiodateien