Haaptmenü opmaachen

De Miklós Jancsó, gebuer de 27. September 1921 zu Vác, Ungarn a gestuerwen den 31. Januar 2014 zu Budapest, war en ungaresche Filmregisseur an Dréibuchauteur.

Miklós Jancsó
Jancso(atHome).jpg
Gebuer 27. September 1921
Gestuerwen 31. Januar 2014
Budapest
Nationalitéit Ungarn
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur
Wikidata-logo-without-paddings.svg

FilmographieÄnneren

  • 1958: A harangok Rómába mentek (Les cloches sont parties à Rome)
  • 1961: Alkonyok és hajnalok (Crépuscules et aubes)
  • 1965: Szegénylegények (Les Sans-Espoir)
  • 1967: Csillagosok, katónak (Rouges et blancs)
  • 1968: Csend és kiáltás (Silence et cri)
  • 1968: Fényes szellek (Ah! ça ira)
  • 1969: Sirokkó (Sirocco d'hiver)
  • 1971: Égi bárány (Agnus Dei)
  • 1972: Még kér a nép (Psaume rouge)
  • 1974: Szerelmem, Elektra (Pour Electre)
  • 1975: Vizi privati, pubbliche virtù (Vices privées, vertus publiques)
  • 1981: A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
  • 1984: Muzsika
  • 1985: A hajnal
  • 1989: Jézus Krisztus horoszkópja
  • 1989: Kék Duna keringö (La valse du Danube bleu)
  • 2001: Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél (Last Supper at the Arabian Gray Horse)
  • 2002: Kelj fel, komám, ne aludjál (Wake Up, Mate, Don't You Sleep)
  • 2006: Ede megevé ebédem
  • 2010: Oda az igazság (So Much for Justice!)

AuszeechnungenÄnneren

  • 1972: Festival vu Cannes: Präis fir déi bescht Regie fir de Film Még kér a nép (Psaume rouge)

Um SpaweckÄnneren

Commons: Miklós Jancsó – Biller, Videoen oder Audiodateien