Haaptmenü opmaachen

De Rolf Åke Mikael Nyqvist (och Michael Nyqvist), gebuer den 8. November 1960 zu Stockholm an och do de 27. Juni 2017 gestuerwen, war e schwedesche Film- an Theaterschauspiller.

Mikael Nyqvist
Michael Nyqvist 2013.jpg
Gebuer 8. November 1960
Stockholm
Gestuerwen 27. Juni 2017
Stockholm
Doudesursaach Longekriibs
Nationalitéit Schweden
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Filmproduzent
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hie gouf virun allem bekannt fir seng Roll vum Journalist Mikael Blomkvist an de Verfilmunge vum Stieg Larsson senge Millenium-Bicher. Hie war ë. a. och a Mission: Impossible 4 a verschiddene Koproduktioune vun der däitscher Telee ze gesinn, wéi der Kommissar Beck-Serie.

Filmographie (Auswiel)Änneren

 
Den Nyqvist bei der Première vu Colonia an Éisträich, 2016)
  • 1998: Beck I
  • 1998: Vita nätter
  • 1998: Öga för Öga)
  • 1998: Money man
  • 1998: Spår i mörker
  • 1999: Vägen ut
  • 2000: Tillsammans
  • 2001: Hem ljuva hem
  • 2002: Den 5:e kvinnan
  • 2002: Bäst i Sverige!
  • 2003: Grabben i graven bredvid
  • 2003: Detaljer
  • 2004: Dag och natt
  • 2004: Så som i himmelen
  • 2005: Äideistä parhain
  • 2005: Mastermind
  • 2007: Svarta nejlikan
  • 2007: Arn - Tempelriddaren
  • 2009: Män som hatar kvinnor
  • 2009: Flickan som lekte med elden)
  • 2009: Luftslottet som sprängdes)
  • 2010: Kvinden der drømte om en mand)
  • 2010: Kennedys Hirn
  • 2011: Der Chinese
  • 2011: Mission: Impossible - Ghost Protocol
  • 2011: Abduction
  • 2013: Zero Hour, US-amerikanesch Teleesserie, (13 Episoden)
  • 2013: Europa Report
  • 2014: La Ritournelle
  • 2014: John Wick
  • 2015: 100 Code (Teleesserie, 12 Episoden)
  • 2015: Colonia
  • 2015: The Girl in the Book
  • 2015: Sehnsucht nach Paris
  • 2016: Den allvarsamma leken
  • 2016: Hacked (I.T.)

PublikatiounenÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Michael Nyqvist – Biller, Videoen oder Audiodateien