Haaptmenü opmaachen
Stub W.svg Dësen Artikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Michael Andrew Sembello, gebuer de 17. Abrëll 1954 zu Philadelphia (Pennsylvania, USA), ass en US-amerikanesche Sänger, Gittarist a Komponist.

1983 hat hie säi gréissten Hit Maniac[1].

Hie gouf den 28. Februar 1984 bei der Verdeelung vun de Grammy Awards 1983 an der Kategorie Kompositioun/Arrangement geéiert, wéi en zesumme mat aneren de Grammy Award for Best Score Soundtrack for Visual Media fir de Flashdance-Soundtrack vum Film Flashdance krut .[2]

DiskographieÄnneren

AlbumenÄnneren

  • «Bossa Nova Hotel» (1983)
  • «Without Walls» (1986)
  • «Caravan Of Dreams» (1992)
  • «The Lost Years» (2003)

SinglenÄnneren

  • «Summer Lovers» (1982)
  • «Maniac» (1983) — Charts: US #1, US AC #34, US Dance #6, US Rock #34[3], SUI #2, GER #6, NED #10, BEL (Vl) #11, NZL #7[4]
  • «Talk» (1983) — Charts: US AC #25[5]
  • «Automatic Man» (1983) — Charts: US #34, US Dance #14[6], GER #66[7]
  • «Gravity» (1985)
  • «Wonder Where You Are» (1986) — Charts: US R&B #79[8]
  • «Tear Down The Walls» (1986)
  • «Maniac 2010» (2010) — Charts: UK #180[9]

ReferenzenÄnneren