Haaptmenü opmaachen

De Luis Bacalov gebuer als Luis Enríquez Bacalov den 30. Mäerz 1933 zu Buenos Aires a gestuerwen de 15. November 2017 zu Roum, war en argentinesch-italienesche Komponist.

Luis Bacalov
Il M° Bacalov in concerto al MuMi per il Festival Cicognini 2014.jpg
Gebuertsnumm Luis Enríquez Bacalov
Gebuer 30. August 1933
Buenos Aires
Gestuerwen 15. November 2017
Roum
Doudesursaach Leukemie
Nationalitéit Argentinien, Italien, Kinnekräich Italien
Aktivitéit Pianist, Komponist, Dirigent, Filmkomponist
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien huet d'Musek fir iwwer 160 Kinos- an TV-Filmer komponéiert ënner verschiddenen Nimm wéi: Luis Enriquez Bacalov, Luis E. Bacalov a Luis Bacalof.

1996 krut hien en Oscar fir d'Musek vum Film Il Postino . Hien huet och d'Musek fir eng Partie Italowestern geschriwwen ënner aneren déi vum Kultfilm Django (1966) vum Sergio Corbucci mam Franco Nero an der Haaptroll. Hie war als Komponist fir bedeitend Regisseure wéi: Damiano Damiani, Pier Paolo Pasolini, Ettore Scola, Lina Wertmüller, Federico Fellini a Michael Radford aktiv.

De Bacalov huet nieft der Filmmusek awer och klassesch Stécker fir Orchester a Chouer komponéiert.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1954 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2014Änneren

Um SpaweckÄnneren