Haaptmenü opmaachen

De Krzysztof Kieślowski, gebuer de 27. Juni 1941 zu Warschau an och do den 13. Mäerz 1996 gestuerwen, war e polnesche Filmregisseur an Dréibuchauteur. Hie gouf international bekannt fir seng Filmzyklen Dekalog an Trois couleurs.

Krzysztof Kieślowski
Krzysztof Kieślowski Portrait 1994.jpg
Gebuer 27. Juni 1941
Warschau
Gestuerwen 13. Mäerz 1996
Warschau
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Polen
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur, Auteur
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

Documentairen a KurzfilmerÄnneren

  • 1966: Urząd
  • 1968: Zdjęcie
  • 1968: Z miasta Łodzi
  • 1970: Byłem żołnierzem
  • 1970: Fabryka
  • 1971: Robotnicy '71: Nic o nas bez nas
  • 1971: Przed rajdem
  • 1972: Między Wrocławiem a Zieloną Górą
  • 1972: Podstawy BHP w kopalni miedzi
  • 1973: Murarz
  • 1974: Prześwietlenie
  • 1974: Pierwsza miłość
  • 1975: Życiorys
  • 1976: Szpital
  • 1976: Klaps
  • 1977: Nie wiem
  • 1978: Z punktu widzenia nocnego portiera
  • 1980: Dworzec
  • 1980: Gadające głowy

SpillfilmerÄnneren

  • 1966: Tramwaj
  • 1967: Koncert życzeń
  • 1973: Przejście podziemne
  • 1975: Personel
  • 1976: Blizna
  • 1976. Spokój
  • 1979: Amator
  • 1981: (Krótki dzień pracy
  • 1981: Przypadek
  • 1985: Bez końca
  • 1988: Krótki film o zabijaniu
  • 1988: Krótki film o miłości
  • 1989: Dekalog
  • 1991: La Double vie de Véronique
  • 1993: Trois couleurs: Bleu
  • 1994: Trzy kolory: Biały
  • 1994: Trois couleurs: Rouge

LiteraturÄnneren

  • Slavoj Žižek: Die Furcht vor echten Tränen. Krzysztof Kieślowski und die 'Nahtstelle. Volk und Welt, München, Berlin 2001, 416 S., ISBN 3-353-01194-3.
  • Margarete Wach: Krzysztof Kieslowski. Kino der moralischen Unruhe. Edition film-dienst/arte-Edition, KIM, Köln, Schüren, Marburg 2001, 513 S., ISBN 3-89472-360-2.
  • Jan Ulrich Hasecke: Die Wahrheit des Sehens. Der DEKALOG von Krzysztof Kieślowski, Solingen, 2012 (Kindle E-Book)

Um SpaweckÄnneren