Den Harold Lloyd (1922).

Den Harold Clayton Lloyd, gebuer den 20. Abrëll 1893 zu Burchard, am Nebraska, a gestuerwen den 8. Mäerz 1971 zu Beverly Hills, a Kalifornien, war en US-amerikanesche Schauspiller, Komiker a Produzent. Tëscht 1913 an1947 huet hien a ronn 200 Filmer gespillt, woubäi e säin artisteschen a kommerziellen Héichpunkt an den 1920er Joren hat.

De Lloyd gëllt nieft dem Charlie Chaplin an dem Buster Keaton als ee vun den dräi grousse Komiker vum Stommfilm. De Glasses Character – e jonke Mann mat engem Brëll, op der Sich no Succès a Gléck - war déi Filmfigur, déi e berühmt gemaach huet. Markenzeeche vu senge Filmer ware lang Course-poursuiten an akrobatesch Nummeren, dacks op Héichhaiser an enger Héicht, wou engem d'Dronkenellen ausginn. Legendär ass déi Zeen aus Safety Last! wou en um Zär vun enger Auer un engem Wollekekrazert hänkt. De Lloyd huet vill vun de Stunts a senge Filmer selwer gemaach.

An den 1930er Joren hat hien nach e puer Tounfilmer gedréint, déi awer net méi un de Succès vu virdrun erukoumen. Hien huet doropshin e puer Filmer produzéiert. 1947 huet hien eng leschte Kéier an engem Film, dem The Sin of Harold Diddlebock d'Haaptroll gespillt, deen awer e Flop am Boxoffice gouf.

1953 krut hien den Éierenoscar fir säi Liewenswierk.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

Fréiwierker (Auswiel)Änneren

  • 1914: The Patchwork Girl of Oz
  • 1915: Just Nuts
  • 1915: Love, Loot and Crash
  • 1915: Miss Fatty's Seaside Lovers
  • 1915: Court House Crooks
  • 1915: Giving Them Fits
  • 1916: Luke's Movie Muddle

"Glasses-Guy"-Kuerzfilmer (Auswiel)Änneren

Eenakter (ca. 10-15 Min.) (Auswiel):

  • 1917: Over the Fence
  • 1917: Bliss
  • 1917: All Aboard
  • 1918: Hey There!
  • 1918: Are Crooks Dishonest?
  • 1918: Why Pick on Me?
  • 1918: Take a Chance
  • 1919: Going! Going! Gone!
  • 1919: Ask Father
  • 1919: Look Out Below
  • 1919: Spring Fever
  • 1919: Billy Blazes, Esq.
  • 1919: Just Neighbors
  • 1919: A Jazzed Honeymoon
  • 1919: Count Your Change
  • 1919: Pay Your Dues

Zwee- an Dräiakter (ca. 20-40 Min.) (komplett):

  • 1919: Bumping Into Broadway
  • 1919: Captain Kidd's Kids
  • 1919: From Hand to Mouth
  • 1920: His Royal Slyness
  • 1920: Haunted Spooks
  • 1920: An Eastern Westerner
  • 1920: High and Dizzy
  • 1920: Get Out and Get Under
  • 1920: Number, Please?
  • 1921: Now or Never
  • 1921: Among Those Present
  • 1921: I Do
  • 1921: Never Weaken

LaangfilmerÄnneren

  • 1921: A Sailor-Made Man
  • 1922: Grandma's Boy
  • 1922: Dr. Jack
  • 1923: Safety Last!''
  • 1923: Why Worry?)
  • 1924: Girl Shy (och Produzent)
  • 1924: Hot Water (och Produzent)
  • 1925: The Freshman (och Produzent)
  • 1926: For Heaven's Sake (och Produzent)
  • 1927: The Kid Brother (och Produzent)
  • 1928: Speedy (och Produzent)

TounfilmerÄnneren

  • 1929: Welcome Danger (och Produzent)
  • 1930: Feet First (och Produzent)
  • 1932: Movie Crazy (och Produzent)
  • 1934: The Cat's Paw (och Produzent)
  • 1936: The Milky Way
  • 1938: Professor Beware (och Produzent)
  • 1947/50: The Sin of Harold Diddlebock / Mad Wednesday

KompilatiounsfilmerÄnneren

  • 1962: Harold Lloyd's World of Comedy (och Produzent)
  • 1963: The Funny Side of Life (och Produzent)

LiteraturÄnneren

  • Adam Reilly: Harold Lloyd. Seine Filme – sein Leben (= Heyne-Bücher 32, Heyne-Film-und-Fernsehbibliothek. Bd. 17). Heyne, München 1980, ISBN 3-453-86017-9.

Um SpaweckÄnneren

Commons: Harold Lloyd – Biller, Videoen oder Audiodateien