Giro Rosa

Etappecourse an Italien

Den Giro Rosa oder Giro d'Italia Femminile Internazionale ass eng Etappecourse op der Strooss fir Dammen déi all Joer an Italie gefuer gëtt.

Et ass ee vun de groussen Tier am Dammevëlossport an zanter 2016 steet en um UCI-Kalenner vun der Women's World Tour.

De Guet fir d'Männer ass den Giro d'Italia.

PalmarèsÄnneren

 JoerGewënnerZweetenDrëtten
1988  Maria Canins  Elisabeth Hepple  Petra Rossner
1989  Roberta Bonanomi  Alexandra Koliasseva  Tea Vikstedt-Nyman
1990  Catherine Marsal  Maria Canins  Kathy Watt
1993  Lenka Ilavská  Luzia Zberg  Imelda Chiappa
1994  Michela Fanini  Kathy Watt  Luzia Zberg
1995  Fabiana Luperini  Luzia Zberg  Roberta Bonanomi
1996  Fabiana Luperini  Alessandra Cappellotto  Imelda Chiappa
1997  Fabiana Luperini  Linda Jackson  Edita Pučinskaitė
1998  Fabiana Luperini  Linda Jackson  Barbara Heeb
1999  Joane Somarriba  Svetlana Stolbova  Daniela Veronesi
2000  Joane Somarriba  Alessandra Cappellotto  Valentina Polkhanova
2001  Nicole Brändli  Diana Žiliūtė  Edita Pučinskaitė
2002  Svetlana Stolbova  Zinaida Stahurskaia  Diana Žiliūtė
2003  Nicole Brändli  Edita Pučinskaitė  Joane Somarriba
2004  Nicole Cooke  Fabiana Luperini  Priska Doppmann
2005  Nicole Brändli  Joane Somarriba  Edita Pučinskaitė
2006  Edita Pučinskaitė  Nicole Brändli  Susanne Ljungskog
2007  Edita Pučinskaitė  Nicole Brändli  María Isabel Moreno
2008  Fabiana Luperini  Amber Neben  Claudia Häusler
2009  Claudia Häusler  Mara Abbott  Nicole Brändli
2010  Mara Abbott  Judith Arndt  Tatiana Guderzo
2011  Marianne Vos  Emma Pooley  Judith Arndt
2012  Marianne Vos  Emma Pooley  Evelyn Stevens
2013  Mara Abbott  Tatiana Guderzo  Claudia Häusler
2014  Marianne Vos  Pauline Ferrand-Prévot  Anna van der Breggen
2015  Anna van der Breggen  Mara Abbott  Megan Guarnier
2016  Megan Guarnier  Evelyn Stevens  Anna van der Breggen
2017  Anna van der Breggen  Elisa Longo Borghini  Annemiek van Vleuten
2018  Annemiek van Vleuten  Ashleigh Moolman  Amanda Spratt
2019  Annemiek van Vleuten  Anna van der Breggen  Amanda Spratt
2020  Anna van der Breggen  Katarzyna Niewiadoma  Elisa Longo Borghini
2021