Championnat des Trois Nations

Soccer stub.svg Dëse Sportsartikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Championnat des Trois Nations oder Drei-Nationen-Meisterschaft war eng Vëloscourse bei där d'Landesmeeschterschafte vun dräi Länner zu enger Course gruppéiert goufen.

Tëscht 1974 an 1986 hu Coureuren aus der Schwäiz, Däitschland a Lëtzebuerg deelgeholl. De Lucien Didier ass 1978 an 1980 dobäi als éischten iwwer d'Arrivée gefuer.

Vun 1987 bis 1994 gouf d'Course mat Coureuren aus der Schwäiz, Däitschland a Liechtenstein gefuer.

PalmarèsÄnneren

...
1978: Lucien Didier   Lëtzebuerg
1979: Aemisegger Hansjörg    Schwäiz
1980: Lucien Didier   Lëtzebuerg
1981: Stefan Mutter    Schwäiz
1982: Gilbert Glaus    Schwäiz
1983: Serge Demierre    Schwäiz
1984: Erich Maechler    Schwäiz
1985: Rolf Gölz   Däitschland
1986: Raimund Dietzen   Däitschland
1987: Jörg Müller    Schwäiz
1988: Hartmund Bölts   Däitschland
1989: Pascal Richard    Schwäiz
1990: Udo Bölts   Däitschland
1991: Falk Boden   Däitschland
1992: Thomas Wegmüller    Schwäiz
1993: Pascal Richard    Schwäiz
1994: Jens Heppner   Däitschland

Kuckt ochÄnneren