Haaptmenü opmaachen
De Sissako

Den Abderrahmane Sissako, gebuer den 13. Oktober 1961 zu Kiffa, a Mauretanien, ass ee mauretanesche Filmregisseur a -produzent. Hie gëtt zu deene bekanntste Filmregisseuren aus dem subsahareschen Afrika gezielt. A senge Filmer setzt hie sech dacks mat der Globaliséierung an dem Exil auserneen.

FilmographieÄnneren

  • 1989: Le Jeu, Ofschlossprojet op der Filmhéichschoul
  • 1993: Octobre, Kuerzfilm
  • 1995: Le chameau et les bâtons flottants, Kuerzfilm
  • 1996: Sabriya, Kuerzfilm
  • 1997: Rostov-Luanda, Documentaire
  • 1998: La vie sur terre
  • 2002: Heremakono
  • 2006: Bamako
  • 2014: Timbuktu, César fir de beschte Film 2015